Sivut

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vohvelia


Eilen vietettiin Mummoni 70-vuotis synttäreitä. Lahjaksi tein hänelle vohvelikirjonnalla tyynynpäällisen. Täytyy kyllä sanoa, että vohvelikirjonta oli monen vuoden tauon jälkeen ihanan rentouttavaa. Vielä kun teki muutakin kuin pelkkiä raitakuvioita tunsi itsensä hyvin luovaksi. Innostuksen sain kirjasta: Vohvelikirjonta, Merja Holli. Suosittelen ehdottomasti tätä kirjaa nille joita vohvelikirjonta kiehtoo, mutta tekniikka tai muu on vähän hakusessa. Mielestäni lopputuloksesta tuli ihan hyvä ja näyttää ihan siltä miltä pitääkin :) . Laskemista oli kyllä ihan yhtä paljon kuin ristipistotöissäkin, sillä en halunnut piirtää kuviota suoraan kankaalle pelossa, että piirtojälki jäisi näkyviin. Suunnittelin kirjottavan kuvion tulostimesta (ainakin meidän tulostimesta) suoraan saatavalle ruudukolle, jossa ruudun koko on 5x5 mm eli sama kuin vohvelikankaassani. Oikeastaan suunnittelin vain mustat ääriviivat ja värit vaan 'väritin'.



Tyynyn etupuolelle kirjoin orvokin.





Tyynyn takapuolen tein kauniista keltaisesta lintukankaasta.
 Mainittakoon, että Mummoni lempiväri on keltainen.


Kirjontalankoja etsiessäni tuli löydettyä kivat nappipohjat. Ne voi päällystää helposti langalla tai vaikka helmillä. Ajattelin kokeilla tehdä nappikoristeita työn alla olevaan otsapantaan (jos se ikinä edes valmistuu).

Tällainen tee-se-itse -nappipaketti löytyi.


Tarkempi kuva nappipohjasta.


Pakkauksen takapuolella on tällaisia ohjeita nappien tekemiseen.

P.S. Tuli sitten ilmoittauduttua vintage-pukukurssille.
 (:




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos (: Oli mukavaa päästä taas kokeilemaan vohvelitöitä. Niitä on tullut tehtyä viimeksi varmaan ala-asteella.

      Poista