Sivut

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kypäriä, mekkoja, metso.

Tänään tuli käytyä vanhassa työharjoittelupaikassa (jossa siis lopetin viime viikon keskiviikkona) huovuttelemassa. Tuotoksen näette myöhemmin, viimeistelyn jälkeen. Tällä kertaa vielä muutama kuva siitä, mitä työharjoittelussa tuli tehtyä.

Teimme siis pienille lapsille rooli/leikki asuja ja vaatteita. Kahteen kypärään tuli tehtyä korvat. Onneksi korvien kankaat olivat sen verran tukevia, että korvat pysyvät itse pystyssä.





Viittojen seuraksi oli kiva tehdä eri värisiä ritarikypäriä.





Mielestäni seuraava kypärä näyttää aivan uimalakilta tai suihkumyssyltä. Ajatuksena oli valita hyvin tyttömäinen kangas ja tehdä vastine ritarikypärille. Valitsemani kangas oli aivan ihana, kaunis, kukallinen ja hempeä. Lopputuloksesta ei kuitenkaan tullut ihan sellainen kuin piti. Opetus: vaikka kangas olisi kuinka ihana, se ei sovellu kaikkeen.



Kaavojen tekeminen kypäriin (ja muihinkin asusteisiin) oli hieman hankalaa sillä meillä ei ollut ketään kenen päälle niitä sovittaa.

Kiitos eksyneelle Nallelle mallina olosta (:


Tuli tehtyä myös kolme mekkoa. En ole aikaisemmin kaavoittanut mekkoja, eli nämä tehtiin ihan näppituntumalla. Koosta en tiedä, toivottavasti sopii lapsille (:



Harjoittelun lopuksi teimme yhdessä ohjaajani kanssa metson tarinan kerrontaa varten. Ohjaajani teki pyrstön pohjan ja värityksen ja minä vastasin muusta toteutuksesta. Metson vartalo on tehty piposta, minkä laella on kasa sulkia. Pää-kaula osuus, samoin kuin myös pyrstö, ovat neulahuovutetut vaahtomuovista muotoonleikatun pohjan päälle. Vartalon täytteenä on myös vaahtomuovia oikeanlaisen ja pitävän muodon aikaansaamiseksi.



Innostuin tämän linnun huovuttamisesta sen verran paljon, että aion tehdä huovuttelutöitä jatkossakin.


P.S. Viikonloppuna olisi tarkoitus mennä savityökurssille
(:






2 kommenttia:

  1. Oikein söpöjä, varsinkin tuo oranssi kypärä karvakovineen. Metso on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (: Metson tekeminen oli todella mielenkiintoista, varsinkin kun siihen piti yhdistää pipo.

      Poista