Sivut

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kirjoja, kirjoja, kirjoja..

Kun alennusmyynnit alkavat en haikaile vaatteiden tai tavaroiden perään vaan kirjojen. Tällä kertaa mukaan tarttui kahden päivän aikana ennätysmäärä kirjoja, yhteensä 18 kappaletta. Kirjahyllyt pursuilevat jo yli äyräiden. Täytyy varmaan hankkia kolmas kirjahylly, että kaikki mahtuvat.



Kun hankin uusia kirjoja haluan vain päästä lukemaan niitä. Aluksi selailen kaikkia läpi, kunnes löydän sen oikean mistä aloittaa. Tällä kertaa pidän kirjojen aiheiden erilaisuuksista. Löytyy vohvelikirjontaa, piirtämistä, maalaamista, koruja, pellavaa, kimonokuoseja, matematiikan ja jaksollisen järjestelmän historiaa, videopelejä sekä läjä romaaneja. Saattaa olla, että palaan osaan teoksista myöhemmin.


Joululahjaksi sain neljä kirjaa. Sankarineulojan käsikirja sisältää muun muassa ohjeistuksen villapaidan suunnitelluun, silmukoittamiseen ja toteuttamiseen. Style Me Vintage -kirjasta löytyy ihania ohjeita meikkiin, kampauksiin ja tyyliin. Kuuluisat vintagemekot sisältää kaavat 10 ja ohjeet 20 kauniiseen mekkoon. Nostalgisen ihanat askartelut -kirjasta löytyy monenlaista tekemistä vuodenaikojen mukaan järjestettynä.

Olen alkanut harjoitella uutta taitoa: lautanauhan kudontaa. Alla on kuva ensimmäisestä tekemästäni pätkästä (viime vuoden puolelta). Nauhan kuvio ei ole selkeä johtuen muutamasta tekemästäni virheestä. Alkuperäisessä mallissa on kaunista pyöreähköä 'ketjua', josta ei nauhassani ole tietoakaan. Olin langoittanut osan laudoista väärältä puolelta ja luultavasti myös vääriin kohtiin. Nähtävästi olen myös käännellyt lautoja miten sattuu, enkä neljä kertaa eteen, neljä taakse kuten ohjeessa neuvottiin. Näistä virheistä johtuen kokeilustani ei tullut kovin pitkää.


Uudessa nauhakokeilussa on oma yksinkertainen mallini (jottei tule 'väärin tehty' -oloa), jossa lautojen käännöt on aina samaan suuntaan käännöissä tulevien virheiden minimoimiseksi. Nauhaan on tarkoitus tulla neliöitä (en ole täysin varma, mitä noilla pujotuksilla oikeasti tulee), mutta jos lopputulos on jotain muuta, se ei ole väärin.


4 kommenttia:

  1. No huh, olet tosiaan ostanut kirjoja, taidan tulla katsomaan, josko lainaisit jonkun?!?
    Mukavia lukuhetkiä :)
    Mielenkiintoisen näköinen nyöri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukuhetket ovat kyllä mukavia (: Tuu vaan lainailemaan josain vaiheessa. Tohon nyöriin sopii hyvin kuvaukseksi mielenkiintoisen näköinen :P Sen tosiaan piti näyttää ihan muulta.

      Poista