Seuraavana päivänä aloitimme kuvien siirron savelle. Pohjien päälle levitettiin savilietettä. Meillä oli käytettävissä väritöntä, valkoista, sinistä, punaista ja keltaista savilietettä. Itse käytin vain väritöntä, sillä halusin ensimmäisellä kerralla vain testata kuvien näkyvyyttä kunnolla. lietteen päälle laitetaan paperille tulostettu kuva, mikä kastellaan sienellä läpi kosteaksi. Tämän jälkeen alkaa haastava vaihe: raaputtaminen. Sormella aletaan hieroa ylimääräistä paperia pois niin, että jäljelle jää vain kuva. Itse olin hieman turhan innokas ja varomaton, joten onnistuin repeyttämään yhden kuvan raaputus vaiheessa ja jouduin aloittamaan alusta. Onneksi en tehnyt isoja töitä. Kurssin alussa meitä varoiteltiin, että isot työt epäonnistuvat helposti. Siksi päädyin tekemään rintanappeja sekä pienehköjä, noin A5 kokosia soikeita tauluja
Tämän jälkeen työt menivät kuivumaan ja polttoon. Noin kahden viikon päästä meillä oli vielä töiden viimeistelypäivä. Oli jännittävää saapua kurssipaikalle viimeistelypäivänä ja nähdä lopputulokset, sillä poltossa osa siirretystä kuvasta saattaa palaa pois. Silloin hioimme ylimääräisyydet pois ja lakkasimme työt. Yhteen rintanappiin kokeilin puuväreillä värittämistä. Lopputuloksesta tuli ihan hauska.
Tällä kurssilla käytin suurimmaksi osaksi valokuvia. (Lisäksi käytin yhtä saamani kissaprinttiä, sekä kuvaa pastelliliiduilla tekemästäni keijutyöstä.) Seuraavalla kursilla ajattelin kokeilla erilaisia kuvia sekä erivärisiä lietteitä.Myös eri muotoisia pohjia voisi kokeilla koruiksi. Koska todella isot työt ovat hankalia, jätän ne luultavasti myös seuraavalla kerralla tekemättä. Sen sijaan ajattelin kokeilla tehdä pienet korvakorut.
Palanut kataja ja mato. Katajan oksistoa oli vaikea saada näkymään kunnolla.
Lehmiä oli vaikea saada taustasta kunnolla esille.
Tässä näkee hyvin kuvanmuokkauksen vaikutuksen.
Puukynäkokeilu.
Rintakoruja, noin 5 cm.
Todella hienoja! Pitää itsekin kyllä joskus kokeilla :)
VastaaPoista