Sivut

perjantai 4. tammikuuta 2013

Kruunuja ja hameita.

Olen työharjoittelussa muutaman päivän tehnyt rooliasuja pienille lapsille leikkeihin. Ideana on ollut, että asut on helppo pukea päälle, vaarattomia ja tarpeeksi pieniä.Tein kruunuja jäykähköstä, purkautumattomasta kulta/hopea kankaasta.



Ohje

Leikkaa kankaasta 12-15 cm leveä ja sopivan pituinen suikale (pään ympärys + saumavarat).

  • Ompele päät yhteen oikeat puolet vastakkain.
  • Taita rinkula kaksin kerroin nurjat puolet vastakkain. (Kruunun sisä ja ulkopuolella on nyt hopeinen/kultainen pinta.)
  • Ompele alareunaan (taitereuna) tikkaus 1-2 cm päähän reunasta.
  • Ompele kruunun sakarat aloittaen keskitakasaumasta polveillen ylös niin pitkälle kuin haluaa/kangasta riittää ja alas aina tikkaukseen asti.
  • Leikkaa ylimääräinen kangas sakaroiden välistä pois. Muista jättää pari milliä kangasta ompeleen ja laikkauksen väliin.
  • Kruunu on valmis leikkeihin.


Aluksi tein perusmallia, mutta pelkästään samanlaisten kruunujen tekeminen on tylsää, jotein päätin kokeilla erilaisia sakarakokoja ja timanttiaplikaatioita. Kun kangasta ei enään riittänyt kokonaisiin kruunuihin kehittelin tilkkukruunun eli ompelin pienemmistä paloista erikokoisia kaksipuoleisia kolmioita, jotka sitten ommeltiin alareunasta yhteen kruunuksi.Tuli kokeiltua tehdä kruunu myös paksuhkosta punaisesta sametista, josta tehtiin myös viittoja. Kapean prinsessakruunun, joka pysyy paikoillaan kuminauhan avulla, tein samalla periaatteella kuin muutkin kruunut, vain korkeampana ja kapeampana.. Tein myös yhdet otus-korvat oranssista pörrökankaasta ja vanhasta fliissisestä tyynyliinasta.








Myös pienet hameet olivat ompelulistalla. Halusin tehdä kukka/keiju/prinsessa aiheisia hameita, joten päädyin piirtämään kukan terälehden kaavaksi. Toisessa hameessa on seitsemän terälehteä ja se on tehty paksummasta kankaasta. Toisessa hameessa taas on kahdeksan terälehteä ja se on tehty puuvillakankaasta. Lopputuloksista tuli ihan kivat, vaikkei kaikki sujunutkaan ihan suunnitelmien mukaan.






 Suosittelen kokeilemaan erilaisten kierrätyskankaiden käyttöä. Esimerkiksi vanhoista paidoista ja housuista saa hyvää materiaalia ompeluun.




3 kommenttia:

  1. Mä haluun tommosen prinsessakruunun myös! Hameet näyttää kivoilta, varsinkin tuo ensimmäinen :)

    VastaaPoista
  2. Sitten vaan kruunua tekemään (: Toi alempi hame oli koeversio.. ja ylemmässä on omasta mielestä kivempi kangas.

    VastaaPoista
  3. Oi, miten kauniita... varsinkin otuskorvat on suloiset :)

    VastaaPoista