Sivut

tiistai 23. syyskuuta 2014

Poimintoja kuvamuistiostani

Tässä vanhan kännykän kuvia selatessa törmäsin kuviin vanhoista käsityöntekeleistä. On mukavaa huomata ottaneensa lähes kaikista töistä kuvia. Näin voi jälkikäteen selailla millaisia ajatuksia on parisen vuotta sitten ollut. Suosittelenkin omien töiden kuvaamista. Sitä tuppaa hyvin herkästi unohtamaan mitä kaikkea on saanut aikaan. Eikä sekään haittaa vaikkei olisi hyvää kameraa käytössä, kun vain tekee kuvamuistiota itselleen.

Tässä muutamia omasta kuvamuistiostani:



Nämä pörhelöt pöllöt on neulahuovutettu vaahtomuovin päälle. Päätin jättää vesihuovutuksen tekemättä, sillä pidän pöllöjen pörheydestä (: Ensin leikkasin pöllöjen muotoiset kappaleet vaahtomuovikuutiosta, Sain leikattua rungot niin, että päät ovat kinni kehossa, joten vesihuovutuksen tukea ei tarvittu.



Naamion ohje on otettu blogista Sprinkles in Springs. Blogista löytyy naamion mallipiirros, jota minäkin käytin hieman kyllä mukaillen. Naamio on tehty Tulip-värillä ohuen morsiustyllin päälle. Annoin värin kuivua pari päivää, jonka jälkeen leikkasin naamion varovasti irti reunoja pitkin sekä avasin silmäreiät. Solmintanaruiksi laitoin satiininauhaa ja tadaa vappunaamari oli valmis (: Tämän ensimmäisen onnistuttua tein myös steampunk henkisen naamion, mutta se on kadonnut johonkin.



Tein seulan Mummuni joskus nuorena virkkaamista ymmyrsköistä. Laukunkoristeena palvelleet koristukset ansaitsivat päästä uudelleen käyttöön, Pohjana on käytetty Sinin(?) rullatiskirättiainesta, joka oli ainoaa painoajankohtana löytämääni kuviotonta normaalista kaupasta löytynyttä tiskirättiä. Mielestäni lopputuloksesta tuli hauska. Täytyykin varmaan taas kaivaa kyseinen seula esiin ja tutkia, onko se käyttökelpoinen.



Pieni kettu on toteutettu villakankaasta leikkaamalla ja käsin yhteen ompelemalla. Takana on tavallinen hakaneula. Tämänkin kaivoin nyt esiin kuvan innoittamana ja se taitaa päätyä talvitakkiin mukaan roikkumaan.



Tämän korun taisin toteuttaa viime vapuksi. Pääsiäisenä saimme Hello Kitty -pääsiäismunia ja viimeisestä munasta tulio horoskooppiani esittävä leluhahmo. Rusetti on neulottu tasona ja yhdisttey "tyynyksi", kun pala on ollut sopivan kokoinen. Keskelle pyöritin tiukasti jäljelle jäänyttä lankaa. Lankana on ohutta puuvilla, jota neuloin 2 mm puikoilla.


Yleensä teen käsitöitä yhtäkkisesti ja nappaan valmiista tuotoksesta kuvan kännykällä. Pahoittelenkin osan kuvien huonoa laatua. Nykyisessä kännykässäni on onneksi hieman parempi kamera (:

Kaikki työt on tehty kahden vuoden sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti